Educació Waldorf

Educació Waldorf és un enfocament de l’educació que posa l’accent en la consolidació total del nen. Posa èmfasi en humanitzar el procés d’aprenentatge dels nens i es considera un enfocament alternatiu per a l’aprenentatge. Educació Waldorf va ser fundada pel Dr Rudolf Steiner, filòsof, pedagog i reformador social el 1919. L’enfocament Waldorf a l’educació es basa en l’antroposofia, una filosofia espiritual creada per Steiner que té en compte tot l’individu, ment, cos i esperit.

L’objectiu principal és nodrir individus lliures i moralment responsables i equilibrats.

Educació Waldorf té en compte les diferents fases de creixement i desenvolupament del nen. En la primera etapa, posa més èmfasi en el foment de les expressions artístiques de l’infant i en els aspectes emocionals i socials. Als nens els encanta jugar, i l’educació Waldorf els fomenta participar en el joc creatiu.

Tots els temes s’estudien de manera dinàmica per ajudar els nens a experimentar l’aprenentatge sense pressió, amb naturalitat. Educació Waldorf anima els nens a gaudir plenament de la seva infància i experimentar l’alegria de cada moment d’aprendre. Alhora, s’aprenen conceptes bàsics d’una manera alegre.

Aquesta és la principal diferència respecte els plans d’estudis convencionals. Amb activitats pensades per fomentar la psicomotricitat, la parla, l’exercici… posant total’atenció en el desenvolupament integral del nen.

En el nivell secundari, al voltant dels 14 anys, les lliçons s’introdueixen sota assignatures separades, amb èmfasi en el coneixement abstracte, així com en la responsabilitat social .

L‘educació Waldorf fomenta la col·laboració i la construcció de relacions basades en el respecte mutu. Una característica important de l’educació Waldorf és que a diferència de les escoles regulars, es recomana el joc creatiu, mai competitiu. Totes les avaluacions són en general de caràcter formatiu, sense qualificacions finals ni parcials i sense proves o exàmens, excepte per als exàmens d’ingrés a la universitat. L’enfocament de l’aprenentatge Waldorf ajuda al nen a créixer moralment sensible i equilibrat.

1 Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

    Reply

Submit a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>