Sabeu qui és l’ enxaneta?

L’Enxaneta és una figura molt coneguda dels castellers, què és una tradició pròpia de la cultura catalana. Sol ser un infant de 5 a 8 anys que corona el castell humà alçant el braç en arribar a dalt. El castell no es considera acabat fins que el nen/a alça el braç fent l’aleta.

La figura de l’Enxaneta és molt important pels castellers, perquè és qui culmina el castell. Però aquest infant necessita uns pilars forts i segurs, formats per tots els adults i joves que aixequen el castell des del terra, per completar-lo. Sense aquests no seria possible que l’Enxaneta culmines el castell.

El que volem dir amb tot això, és que els adults que formen part de la vida dels infants, en primer lloc la família, són els qui han de formar aquests pilars forts i segurs perquè els petits creixin i desenvolupin totes les seves capacitats i habilitats, amb la màxima autonomia possible i així ajudar que es converteixin en persones adultes completes i capaces .

Així doncs el nostre espai educatiu, L’Enxaneta, és un nou projecte d’educació lliure, dirigit a famílies amb infants de 2 a 6 anys. Un punt de trobada on els petits puguin créixer, jugar, experimentar, crear, moure’s, expressar-se, relacionar-se, en definitiva viure experiències, amb certa llibertat i autonomia.

Un lloc on l’adult acompanyant juntament amb la família, de manera respectuosa i amb el màxim afecte possible, guiarà els processos evolutius i els aprenentatges dels infants, acceptant i valorant les inquietuds i característiques individuals de cada un d’ells.

Tot això en un entorn segur i acollidor, marcat per valors i límits de convivència, preparat amb ambients de joc i materials adequats perquè els infants es desenvolupin a tots els nivells (psicomotor, emocional, social i cognitiu) i d’aquesta manera visquin les experiències i adquireixin els aprenentatges necessaris per encarar les diferents etapes evolutives de la vida.

CONTACTE

El seu nom

Correu Electrònic

Assumpte

Missatge